martes, 7 de abril de 2020

HIGIENE BUCAL




                                            HIGIENE BUCAL 
              CEPILLARSE LOS DIENTES 

                                              HIGIENE BUCAL
              RASPALLAR-SE LES DENTS







¿Cómo ayudo a mis hijos a cuidar sus dientes y prevenir las caries?

    Enseñar a los  hijos los métodos de higiene bucal apropiados es una inversión en salud que le proporcionará beneficios para toda la vida. Es importante darles un buen ejemplo, así, al cuidar los padres sus propios dientes el niño recibirá el mensaje de que la salud bucal es algo importante. Todo lo que haga de la higiene dental una tarea divertida, como cepillarse los dientes junto con sus hijos, permitirles elegir sus propios cepillos dentales ,utilizar una canción o melodía que les guste, fomenta una higiene bucal eficaz y estable en el tiempo.

Com ajude als meus fills a cuidar les seues dents i previndre les càries? 

    Ensenyar als fills els mètodes d'higiene bucal apropiats és una inversió en salut que li proporcionarà beneficis per a tota la vida. És important donar-los un bon exemple, així, al cuidar els pares els seus pròpies dents el xiquet rebrà el missatge que la salut bucal és quelcom important. Tot el que faça de la higiene dental una tasca divertida, com raspallar-se les dents junts amb els seus fills, permetre'ls triar els seus propis raspalls dentals ,utilizar una cançó o melodia que els agrade, fomenta una higiene bucal eficaç i estable en el temps.









¿Cuando hay que cepillarse los dientes?  

    Tres veces al día y durante dos o tres minutos. Después de cada comida. Realizar el cepillado de dientes a la misma hora y de la misma manera todos los días para que se transforme en parte de la rutina diaria. Es preferible los horarios habituales dedicados a  la higiene personal para realizar el cepillado. El uso de calendarios o gráficos para registrar los cepillados realizados puede servir para reforzar las conductas positivas y premiar los logros alcanzados.

Quan cal raspallar-se les dents?

    Tres vegades al dia i durant dos o tres minuts. Després de cada menjar. Realitzar el raspallat de dents a la mateixa hora i de la mateixa manera tots els dies perquè es transforme en part de la rutina diària. És preferible els horaris habituals dedicats a la higiene personal per a realitzar el raspallat. L'ús de calendaris o gràfics per a registrar els raspallats realitzats pot servir per a reforçar les conductes positives i premiar els èxits aconseguits.


¿Qué cepillos se deben utilizar?  

    Para los niños se recomiendan cepillos con cabezas pequeñas y cerdas blancas. A partir de los 10 años utilizar cepillos de adultos.
Cambiar el cepillo de dientes  cada tres o cuatro meses. Los cepillos de dientes desgastados o deshilachados no limpian bien, y los viejos pueden tener bacterias.
El cepillo triple cabezal cepilla las tres caras del diente con un único movimiento. Hay cepillos de mango adaptado. Su forma y tamaño dependerá de las habilidades que tenga la persona para coger y mover el cepillo. Si se tiene dificultad para escupir se puede utilizar colutorio en spray dos veces al día. El cepillo eléctrico es el más eficaz para realizar el cepillado.




Quins raspalls s'han d'utilitzar?

   Per als xiquets es recomanen raspalls amb caps xicotets i porques blanques. A partir dels 10 anys utilitzar raspalls d'adults. Canviar el raspall de dents cada tres o quatre mesos. Els raspalls de dents desgastats o esfilagarsats no netegen bé, i els vells poden tindre bacteris. El raspall triple capçal raspalla les tres cares de la dent amb un únic moviment. Hi ha raspalls de mànec adaptat. La seua forma i grandària dependrà de les habilitats que tinga la persona per a agafar i moure el raspall. Si es té dificultat per a escopir es pot utilitzar col·lutori en esprai dos vegades al dia. El raspall elèctric és el més eficaç per a realitzar el raspallat.













¿Qué técnicas de cepillado puedo enseñarles?

    Es importante supervisar el cepillado, pasos:

  • Utilizar una pequeña cantidad de crema dental( del tamaño de un guisante) con cantidades adecuadas de flúor. Verifique que no se traguen la crema dental. 
  • Con un cepillo dental suave , cepillar primero la superficie interior de cada diente que es donde más se acumula la placa. Colocar los filamentos inclinados hacia la encía  y cepille suavemente desde la encía hacia el diente.
  • Repetir esta operación en las superficies externas de todos los dientes
  • Cepillar la superficie de masticación de cada diente.
  • Enjuagar los dientes con cuidado y recordar que no debe tragarse la crema dental.
Utilizar hilo dental diariamente para eliminar la placa  de entre los dientes también es importante.
A las personas con dificultad de movilidad o de aprendizaje se les recomienda el barrido horizontal que es fácil de aprender. Consiste en cepillar todos los dientes(caras internas y externas) con movimientos horizontales muy cortos (de atrás hacia delante).
Para disminuir la ansiedad que puede provocar el cepillado, permitir que se familiarice con el cepillo, lo toque, juegue con él. 

Quines tècniques de raspallat puc ensenyar-los?

   És important supervisar el raspallat, passos: 
  • Utilitzar una xicoteta quantitat de crema dental (de la grandària d'un pésol) amb quantitats adequades de fluor. Verifique que no s'engulen la crema dental.
  •  Amb un raspall dental suau , raspallar primer la superfície interior de cada dent que és on més s'acumula la placa. Col·locar els filaments inclinats cap a la geniva i raspalle suaument des de la geniva cap a la dent.
  •  Repetir esta operació en les superfícies externes de totes les dents
  •  Raspallar la superfície de masticació de cada dent. 
  • Esbaldir les dents amb atenció i recordar que no ha d'engolir-se la crema dental.
 Utilitzar fil dental diàriament per a eliminar la placa d'entre les dents també és important. A les persones amb dificultat de mobilitat o d'aprenentatge se'ls recomana l'agranat horitzontal que és fàcil d'aprendre. Consistix a raspallar totes les dents (cares internes i externes) amb moviments horitzontals molt curts (de darrere cap avant) . Per a disminuir l'ansietat que pot provocar el raspallat, permetre que es familiaritze amb el raspall, ho toque, jugue amb ell.




¡Mira que vídeo más divertido! /Mira que vídeo més divertit!








¿Qué importancia tiene la dieta en la salud bucal de mis hijos?
   

    Una dieta equilibrada es necesaria para que los hijos desarrollen dientes fuertes y resistentes a las caries. Además de la gama completa de vitaminas y minerales, la dieta de un niño debe incluir mucho calcio (leche, yogur, queso),  fósforo ( huevos, pescado, carne magra) y los niveles apropiados de flúor( pescado, carne cebollas, lechuga).
Así como el flúor es la mejor protección contra la caries porque al combinarse con el esmalte dental, lo fortalece, los alimentos entre comidas de manera frecuente son el peor enemigo. Los azúcares y los almidones presentes en muchos alimentos como galletas, zumos de fruta, dulces, gominolas, frutos secos, refrescos, galletas saladas y patatas fritas se combinan con la placa para crear ácidos, que atacan al esmalte y pueden formar caries.
Los azúcares que se encuentran de forma natural en las frutas y verduras tienen menos probabilidad de causar caries.

Quina importància té la dieta en la salut bucal dels meus fills?

   Una dieta equilibrada és necessària perquè els fills desenrotllen dents fortes i resistents a les càries. A més de la gamma completa de vitamines i minerals, la dieta d'un xiquet ha d'incloure molt calci (llet, iogurt, formatge) , fòsfor (ous, peix, carn magra) i els nivells apropiats de fluor (peix, carn cebes, encisam) . Així com el fluor és la millor protecció contra la càries perquè al combinar-se amb l'esmalt dental, l'enfortix, els aliments entre menjars de manera freqüent són el pitjor enemic. Els sucres i els midons presents en molts aliments com a galletes, sucs de fruita, dolços, gominoles, fruites seques, refrescos, galletes salades i creïlles fregides es combinen amb la placa per a crear àcids, que ataquen a l'esmalt i poden formar càries. Els sucres que es troben de forma natural en les fruites i verdures tenen menys probabilitat de causar càries.








Conclusiones / Conclusions


 
    Es importante mantener la rutina de la higiene bucal, seguir una dieta equilibrada, y cepillarse los dientes después de las comidas, con especial cuidado antes de ir a dormir.

    És important mantindre la rutina de la higiene bucal, seguir una dieta equilibrada, i raspallar-se les dents després de les menjars, amb especial atenció abans d'anar a dormir.





¡ Y ahora,  a divertirse jugando !  I ara, a divertir-se jugant!

Encuentra las 7 diferencias /Troba les 7 diferències