martes, 28 de abril de 2020

LA IMPORTÀNCIA DEL SON I EL DESCANS


LA IMPORTÀNCIA DEL SON I EL DESCANS

El descans és necessari per a la recuperació després de les activitats diàries.Consegueix equilibrar les rutines quotidianes amb moments d´inactivitat o la realització d´activitas relaxants com el joc o la lectura. És vital per a la bona salut del xiquet o el jove.

El son forma part del  temps de descans i és una necessitat fisiològica básica. Durant el son es reduixen les funcions vitals, disminuix el flux cardiac i respiratori i es deté l´activitat.

Açò permet que les neurones es restablesquen i carreguen una nova energia. Mantindre un ritme adequat de son és necessari per conservar el benestar físic, mental i emocional. A més és una cosa que s'ha de produir de manera natural.

Hi ha una metodologia anomenada mindfulness, en aquest enllaç es troben mètodes per agafar el son i així poder descansar plàcidament: https://plenainclusionmadrid.org/recursos/mindfulness-comprensible/

Caldria establir unes pautes importants:
1-La postura ideal per a dormir és de costat o boca amunt. Sobretot,que el cap estiga al.lineat amb el tronc.

2-Dormir les hores recomanades segons l´edat.

3-Taula d´hores recomanades segons la Organització Mundial  
   de la Salut   
FRANJA DE EDAT
HORES DE SON
Lactants
15 hores
Xiquets Xicotets
11 hores
Escolars
10 hores
Adolescents
8 hores

4-Mantenir un horari de descans durant tot l´any: Hem d´intentar que durant els periodes de vacances no es modifique la rutina del son. Tots necessitem rutines.

5. En el somni hi ha diferents fases: 1ª Adormilament (relaxació muscular, respiració i pulsacions lentes), 2n Somni lleuger (és fàcil despertar-se ja que se'ls estímuls encara estan activats a l'50%), 3r Somni profund (només es desperta amb un soroll molt fort, els músculs i les funcions corporals estan relaxats).












LA IMPORTANCIA DEL SUEÑO Y DESCANSO