jueves, 28 de mayo de 2020

LLIGAR/DESLLIGAR LLAÇADES DE LES SABATILLES



Igual que amb l'ensenyament de qualsevol nova habilitat, hem de posar-ho en marxa per a l'èxit. Treballar Lligar/ deslligar abans d'estar preparat seria frustrant.

Es requereix una seqüència molt precisa de moviments de motor fins. Cada mà és responsable del seu propi sistema de moviments altament destres.
Atès que és una activitat tan complexa i seqüenciada, ens assegurarem de tens les habilitats que necessites. Si eres capaç de completar la majoria de les tasques enumerades, llavors definitivament tens la llum verda per a començar:

-Tallar formes senzilles amb tisores
-Paper estabilitzador amb la mà oposada mentre que escrius o acoloreixes
-Botonant/desbotonant els botons grans
-Passar cordons en un tauler de forats
-Fer collarets de granadures
-Plegar paper per la meitat
-Esquinçat de paper en trossos xicotets

Classificació de la tasca


Hi ha en realitat diversos mètodes diferents per a Lligar/deslligar, però arribarem a això a poc a poc. En primer lloc, treballarem en "la qualificació de la tasca." Aquesta tècnica és simplement ensenyar en xicotets passos progressius, la qual cosa ajuda a ser més reeixits i sentir-se menys frustrats. Independentment del mètode que utilitzes, moga's per aquesta seqüència:





1. Comence amb un Lligar Tauler. Pots fer-los o pots comprar-los.







2. Lligar una Sabata en la taula (no al peu del seu fill). Això permet la pràctica en una vertadera Sabata, però la Sabata està en un angle molt més còmode i és més fàcil.


3. A continuació, lligar els cordons d'una sabata d'una altra persona. En aquesta posició, has d'acatxar-se/asseure's en el sòl per a lligar.


4. Ara has de lligar la teua pròpia Sabata.  Ací està el gran final!

           


Diversos mètodes diferents per a lligar sabates

Primer cal fer un nus:




video explicatiu:










Segon seguir algun dels tres següents mètodes:



1. Tradicional o de la serp

Aquest és on es creua i es tira. Llavors fes una orella de conillet, llança la volta i tira a través. L'avantatge d'aquest mètode és que és la que la majoria de la gent utilitza, i tendeix a produir un nus més atapeït. Però, té cada mà treballant en una tasca diferent que pot ser difícil per a les mans joves.


 


             

                                                         

2. Dues orelles de conillet

Per a aquest mètode, vostè fa la mateixa Creu i tira. Però llavors vostè fa dos bucles d'orella de conillet, i utilitzar els bucles en el mateix moviment exactament de nou per a una altra Creu i tirar.  És més facil. El desavantatge és que sovint no és tan estret un nus com el mètode tradicional.
       

     

     


3. Travessia doble




Est és un bon mètode per al xiquet que ha provat els altres mètodes, i encara està lluitant. Fas la primera Cruz i tires, llavors vostè fa una altra (fluixa) creu i tira immediatament després d'això, de manera que vostè tinga 2 creus. Ha de semblar similar a fer un nus quadrat. No obstant això, deixes una mica d'espai entre les 2 creus. Després, preses l'extrem plàstic del cordon (un encaix alhora), el poses en l'espai entre els dos nusos, i fer el mateix amb l'altre cordon. Això crearà les 2 orelles de conillet.Tires les dues orelles i ja aquesta Sona complicat?
M'agrada aquest mètode perquè és bo per als qui no semblen dominar els altres dos mètodes. Desafortunadament, deslligar sabates després d'haver sigut lligat amb aquest mètode és realment difícil. Bàsicament, has creat un doble nu qua
drat.
No et preocupes. Només mira aquest vídeo de YouTube.